В амбулаторії селища Висока Піч оновили стоматологічний кабінет

11.03.2021

Завдяки фінансовій допомозі Ігоря Ходака вдалося відновити роботу надважливого кабінету на базі місцевої амбулаторії у Високій Печі, Тетерівської громади. Новий стоматологічний кабінет – це результат продуктивної співпраці, конструктивного підходу до проекту та раціонального співфінансування. Результативною і видимою допомога стає там, де є стратегічна робота. У Високій Печі стоматкабінет працював уже давно, проте лікарю доводилось користуватись вкрай застарілим обладнанням. Тетерівська громада, до складу якої увійшла Висока Піч, мала проект модернізації кабінету, і шукала шляхи фінансування.

«Разом ми уже працювали над удосконалення медичної галузі в громаді, запустивши станцію швидкої допомоги. Тоді це був надважливий крокзменшити час доїзду невідкладної допомоги до хворого і тим самим виграти час для порятунку. Оскільки раніше швидка їхала зі Станишівки, це займало більше години. Пропрацювавши один успішний проект, я і цього разу долучився до подальшого розвитку медицини в громаді. Адже амбулаторія у Високій Печіце більше двох тисяч пацієнтів, жителів громади, які уже уклали декларації з 2 лікарями. Відтепер 3 дні на тиждень лікарстоматолог прийматиме пацієнтів у відремонтованому кабінеті з використанням сучасного обладнання, яке відповідає вимогам часу. Також закуплено відповідні матеріали для проведення терапевтичного лікування ротової порожнини»,  – аналізує меценат та депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак.

Лікар Олександр Петрович працює стоматологом в амбулаторії уже 2 роки, загалом має 20-річний стаж. Він переконаний, що пацієнти мають отримувати якісне обслуговування не за десятки кілометрів, а у себе в громаді. Це, на його думку, дозволить перейти на новий рівень – не одразу рятувати складні випадки, а розпочинати з якісної профілактики та планових оглядів. У голови громади Валентини Ільницької та директора центру первинної медико-санітарної допомоги Сергія Ватраля ще багато планів щодо удосконалення медичної галузі у громаді. Це – стратегічні проекти, які мають бути втілені найближчим часом.

Виникли запитання ?